neděle 24. listopadu 2013

12 Tipů na Vánoční dárek - Nejlepší foto mobil pod stromeček !




Chcete si na Vánoce pořídit nový mobilní telefon a záleží Vám na kvalitě jeho fotoaparátu ? Tak to jste na správné adrese ! V dnešním přehledu se podíváme na nejlepší foto mobily letošních Vánoc.






Sestavit hodnocení založené především na kvalitě fotoaparátu, není vůbec nic jednoduchého, protože nestačí pouze telefony seřadit podle počtu mega pixelů od nejlepšího (největší počet Mpx) po nejhorší (nejmenší počet Mpx). V potaz se musí brát spousta dalších vlastností a faktorů. Nicméně se nám to podařilo a my Vám můžeme představit ty nejlepší foto mobily letošních Vánoc.
Ještě je důležité zmínit, že v každé cenové kategorii jsem žebříček sestavoval podle nejlepších vlastností fotoaparátu. To znamená že mobilní telefon č.1 v každé cenové kategorii, má nejlepší fotoaparát z celé kategorie.


4000,- až 7000,- Kč

1. Nokia Lumia 820

V této cenové kategorii má Nokia Lumia 820 velký náskok před dalšími dvěma níže zmíněnými telefony. S optikou Carl Zeiss, dvou diodovým bleskem a natáčením videa v rozlišení až 1080p je v této cenové relaci naprostým vítězem. Jestli chcete kvalitní foto mobil za málo peněz, dál už nehledejte. Cena od 5 060,- Kč (heureka.cz)

2. ZTE Grand X IN

ZTE Grand X IN se za své fotografie určitě nemusí stydět. Jeho 8 Mpx fotoaparát si rychle poradí s každou scénou a reaguje opravdu svižně. Škoda jen složitého prostředí samotné aplikace fotoaparátu, kdy zorientování se, může být klidně i otázkou minut. Cena od 4 000,- Kč (heureka.cz)

3. LG Optimus L9 II

LG Optimu L9 II je na tom kvalitou velice podobně jako ZTE. Dokáže pořizovat videa v rozlišení až 1080p a nechybí ani diodový blesk. U tohoto modelu bude nejspíš více rozhodovat přidaná hodnota v podobně kvalitního displeje a velké konektivity. Cena od 6 278,- Kč (heureka.cz)



7 000,- až 10 000,- Kč

1. Nokia Lumia 925

V této cenové kategorii jsou si všechny tři mobilní telefony velice rovny. Rozhodovat se tedy budete muset podle konkrétní ceny nebo jiných kategorií. Nicméně jako "jedničku" bych v této kategorii opět uvedl telefon od společnosti Nokia a to konkrétně model Lumia 925. Jedná se o vylepšený model Lumie 920, kde došlo k mírnému upravení vzhledu a vylepšení fotoaparátu. I když Lumia 925 disponuje oproti zbylým dvěma foto mobilům pouze 9 Mpx fotoaparátem, rozhodně nezaostává. Spíše naopak. Díky optice Carl Zeiss a skvělým rozsahem nejrůznějších nastavení jako je například rychlost závěrky, expozice či manuální ostření, se stává jasným lídrem této cenové kategorie. Cena od 8 862,- Kč (heureka.cz)

2. ZTE Grand S

Mezi ZTE Grand S a Huawei D2 nejsou žádné zásadní rozdíly, co se fotoaparátu týče. ZTE Grand S disponuje stejně jako Huawei D2, 13 Mpx fotoaparátem  a možností natáčet video až v rozlišení 1080p rychlostí 30 snímků za sekundu. Cena od 7 289,- Kč (heureka.cz)

3. Huawei D2

Výběr mezi těmito dvěma čínskými výrobci mobilních telefonů, tak bude tedy úplně na Vás a rozhodovat budou Vaše další kritéria pro výběr toho správného foto mobilu. Cena od 7 999,- Kč (heureka.cz)



10 000,- až 13 000,- Kč


1. HTC One mini

HTC One mini, je zmenšenina hlavní vlajkové lodi HTC One, došlo samozřejmě k snížení některých hardware parametrů, naštěstí fotoaparát však zůstal nepozměněn a Vy tak máte k dispozici ultrapixelový fotoaparát v kompaktním přístroji za rozumnou cenu. Ultrapixelový fotoaparát se chlubí hlavně větší fyzickou velikostí obrazových bodů než u ostatních mobilních zařízení. Cena od 10 234,- Kč (heureka.cz)

2. Xperia Z

Fotoaparát v telefonu Xperia Z má k dispozici 13 Mpx a výsledky nejsou vůbec špatné. Automatické nastavení fotoaparátu dobře zvládá držet krok s měnícími se scénami. Kromě HDR, můžetě v telefonu použít tak zvaný "burst mode" ve kterém telefon pořídí 1000 snímků v čase okolo 70 vteřin. Rovněž máte k dispozici další nastavení jako jsou režimy blesku, expozice a další. Cena od 10 190,- Kč (heureka.cz)

3. LG G2

Nejnovější vlajková loď korejské společnosti LG nabídne 13 Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu.
Mobilní telefon je "nabitý" velkou spoustou nejnovějších technologií a s baterií o kapacitě 3 000 mAh snad zvládnete udělat hodně zajímavých fotografií. Cena od 11 699,- Kč (heureka.cz)



13 000,- až 20 000,- Kč


1. Nokia Lumia 1020

První místo v nejvyšší kategorii obsadila královna všech foto mobilů Nokia Lumia 1020. S technologií PureView a 41 Mpx snímačem tvoří v dnešní době naprostou špičku co se mobilního fotografování týče. S aplikací Nokia Camera můžete pořizovat snímky s dobou závěrky až 4 sekundy, k dispozici máte bracketing i mnoho dalších funkcí, které z tohoto mobilu dělají ten nejlepší foto mobil. Chlubit se může také optickou stabilizací či xenonovým bleskem. Cena od 14 590,- Kč

2. Xperia Z1

Sony Xperia Z1 se svým 21 Mpx fotoaparátem a vodotěsnou úpravou, Vám určitě přinese plno zajímavých fotografií. Xperia Z1 nabita nejnovějšími technologiemi bude schopna spolupracovat s přicházejícími bezdrátovými objektivy od společnosti Sony a se stále klesající cenou, bude lákavým hitem letošních Vánoc. Cena od 13 099.-Kč

3. HTC One

Vlajková loď společnosti HTC si se svým ultrapixelovým fotoaparátem vydobyla místo i v nejvyšší kategorii.
Se světelností objektivu f/2, budete schopni dělat fotografie i za zhoršených světelných podmínek a natáčení videa v rozlišení 1080p už je v této kategorii samozřejmostí. Cena od 13282,- Kč




Při vybírání mobilního telefonu jsou samozřejmě rozhodující i další vlastnosti telefonu. Proto si vyberte ten který se Vám líbí v největším počtu, pro Vás stěžejních, vlastností.

Někdo by se mohl divit že ve třech kategoriích se jako nejlepší ukázal být mobilní telefon od společnosti Nokia. Nehledejte v tom žádnou spolupráci s touto značkou. Tyto Lumie jsem měl to štěstí otestovat a se svými optikami od Carl Zeiss jsou opravdu to nejlepší, co vám může fotoaparát mobilního telefonu nabídnout. Komu nevadí operační systém Windows Phone, by měl určitě nákup nějaké Lumie zvážit.
Kromě první a poslední cenové kategorie, kde byl mezi prvními a zbylými dvěma místy velký propad, byli ostatní kategorie vcelku vyvážené, bez žádných velkých zásadních rozdílů.
Přejeme Vám příjemné nakupování vánočních dárků.

Stále si nevíte rady s nákupem mobilního telefonu ? Už vybíráte dlouho a nemůžete se pro nic rozhodnout, nebo ani nevíte kde začít ? Zeptejte se nás na našem Facebook profilu, kde Vám rádi poradíme ! Máte raději Google+ ? Nyní nás najdete i zde !

Žádné komentáře:

Okomentovat