čtvrtek 5. prosince 2013

Gimp 2 - Grafický editor ZDARMA!

Mnohdy k úpravám fotografie potřebujeme ještě nějaký ten grafický editor v počítači. Gimp 2 nám přináší nejužitečnější funkce Photoshopu v jednom balíku a naprosto zdarma. 


Nemá smysl začínat o Gimpu psát nové články a návody jak s ním pracovat, od toho je na internetu pár zajímavých stránek. Nicméně jsou většinou v Angličtině nebo jiném cizím jazyce. Tento článek vzniká tedy hlavně pro naše čtenáře začátečníky. Takoví uživatelé o grafické práci v počítači nic neví, proto je chceme nasměrovat aneb upozornit na možnost, že tento program vlastně vůbec existuje a není to vůbec žádný program s pár automatickými funkcemi, ale opravdu obsáhlý grafický editor.

Gimp 2 je někdy uváděn jako Photoshop zdarma. Dle mého názoru je Photoshop od Gimpu na světelné roky daleko. To, ale vůbec neznamená, že by byl naprosto k ničemu. Hlavní výhodou Gimpu je jeho cena. Protože to co umí za funkce je naprosto úžasné vzhledem k ceně 0 Kč.

Stáhnout Gimp můžete zde
Stahuj.cz

Ilustrační obrázek

Ilustrační obrázek



Krásně popsané návody jak pracovat s Gimp 2 najdete na webu
Návody pro Gimp




Youtube video tutoriál v češtině.



Pokud máte Gimp v Angličtině a nevíte jak jej nastavit do češtiny, tak zde je jedno starší fanouškovské video, jak na to: (u posledních verzí již není třeba)


Žádné komentáře:

Okomentovat