úterý 12. listopadu 2013

Krásné fotky z mobilního telefonu ? Bez pořádné fotoaplikace nemožné !



Jak správně upravit fotografii, aby vypadala jako od profesionálů ? Dnes se zaměříme na fotoaplikaci Creative Studio, která nám to umožňuje ! 


Vyfotit mobilním telefonem krásný snímek, je samozřejmě základ. Ani ta nejlepší fotoaplikace Vám z fotografie vaší zahrady neudělá krásnou pláž v Riu, takže základem musí být vždy nějaká zajímavá, poutavá a nejlépe originální fotografie. Něčeho takového, je ovšem ve světě mobilních telefonů ne vždy snadné dosáhnout a chce to nějaký ten um, či cit pro focení.

Proč Creative Studio ?

Teď už ale blíž k popisu samotné aplikace Creative Studio. Tato aplikace "běží" na mobilních telefonech se systémem Windows Phone. V dalších článcích se můžete těšit na nejlepší fotoaplikace i dalších operačních systémů pro mobilní telefony. Českými uživateli byla aplikace Creative Studio zvolena nejlepší fotoaplikací pro operační systém Windows Phone, dalších aplikací pro tento operační systém, však nalezneme spoustu. 

Creative Studio v akci

V aplikaci Creative Studio, můžete upravit dříve pořízené snímky a to tak, že buďto otevřete přímo Creative Studio a vyberete si svůj snímek pro úpravu z fotogalerie a nebo rovnou při prohlížení svých snímků ve fotogalerii můžete "kliknout" na upravit a Creative Studio se Vám spustí samo.


Jako první Vás Creative Studio vybídne, abyste si vybrali jeden z osmi fotografických filtrů, kde máte na výběr od černobýlích až po sytě barevné varianty. Snímek ovšem můžete ponechat také v původní formě.
Po tomto hlavním výběru, můžete dále provádět různé úpravy, dle Vaší libosti. Ty, které by se Vám zrovna do Vašeho snímku nehodili můžete přeskočit, aplikace Vás nenutí použít naprosto všechny funkce které nabízí a že jich není málo. Proto zde uvedu jen ty nejzajímavější, které u konkurence jen tak nenajdete.

Ostření+rozmazání

Toto je jedna z nejzajímavějších funkcí, které tato aplikace nabízí. K dispozici máte dvě možné varianty. U první varianty, která se nazývá "zaostření objektů" Vás aplikace vyzve, abyste obtáhli předmět na snímku který chcete mít ostrý a poté označili vše, co chcete mít rozmazané. Je to velice zajímavá funkce, ale chce to opravdu hodně trpělivosti, přece jenom Váš prst není tak přesný jak by bylo potřeba na krásné "olajnování" Vámi vybraného objektu na Vašem snímku, takže lidé s menší trpělivostí by se spíš měli zaměřit na variantu číslo dvě. Ta se nazývá "kruhové+pásové" a v tomto případě jen měníte velikost kruhu, či obdélníku kolem Vámi vybraného předmětu, který má být zaostřen a vše kolem zůstává rozmazáno. 

Zvýraznění barvy

Další z velice zajímavých funkcí, která Vám určitě přinese hodně zajímavých fotografií. Když najedete na na "zvýraznění barvy" ukáže se Vám celý obrázek který je odbarvený. Dotykem na určité části Vašeho snímku, tyto části opět získají barvu. Funkce funguje na porovnávání stejných odstínů barev, to znamená, že když máte na snímku více věcí ve stejném barevném odstínů, je velice pravděpodobné, že se obarví spolu s vybraným objektem, který jste chtěli. To ovšem nevadí, protože tvůrci mysleli i na tuto variantu a přidali nástroj zvaný "guma". Díky němu můžete nechtěně obarvená místa znovu odbarvit.

Koláž

Tuto funkci asi není potřeba nějak dopodrobna popisovat, každý ji určitě dobře zná. Nicméně, málo kdy je tato funkce zařazena přímo do aplikací které fotografie upravují a musíme proto stahovat zbytečně další aplikace. Funkce "koláž" funguje spolehlivě, výběr fotografií je čistě na Vás a vybrat si jich můžete kolik budete chtít.

Závěrem už bych chtěl jenom dodat, že díky tomu, že je aplikace zdarma a obsahuje tolik zajímavých a netradičních funkcí, je to pro tento operační systém opravdu nejlepší volba. Aplikaci jsem sám testoval velmi dlouhou chvíli a nakonec jsem u ní zůstal, protože tak rychlé a kvalitní prostředí jen tak někde nenajdete. Samozřejmě, že má i své mínusy, hlavní je ten, že je zatím pouze pro operační systém Windows Phone. Také víc fotografických filtrů by určitě nikomu nevadilo, ale i tak se s Creative Studio dají dělat snímky profesionální kvality.




Žádné komentáře:

Okomentovat