pátek 29. listopadu 2013

Nejlepší aplikace pro 360° panorama !



V úterý jsme Vám přinesli článek o panoramatických fotografiích a virtuálních prohlídkách. V dnešním krátkém přehledu Vám přinášíme aplikace pro vytváření 360° panoramat.



Vytvářet 360° panoramatické fotografie nebo virtuální prohlídky je s mobilním telefonem a správnou aplikací opravdu jednoduché. Podíváme se na ty nejlepší aplikace zdarma pro tři hlavní operační systémy a to Android, Windows Phone a iOS. Je důležité zmínit, že pro iOS a Windows Phone se jedná o téměř stejnou aplikaci (jen drobné úpravy), funkčně jsou obě úplně stejné. Nejedná se o překlep, aplikace nabízí to nejlepší jak pro Windows Phone tak i pro iOS.

Android - 360


Aplikace 360 pro operační systém Android, je ideální aplikací pro pořizování 360° panoramat. Po pořízení můžete 360° panorama v interaktivním zobrazení sdílet rovnou na Facebooku či Twitteru. Ukládat panoramata můžete přímo na SD kartu, nebo sdílet s ostatními uživateli této aplikace po celém světě.

Windows Phone, iOS - Photosynth


Photosynth od společnosti Microsoft je dostupný pro Windows Phone i iOS zdarma. Aplikace je opravdu velice povedená a dokáže udělat velice zajímavé 360° panorama, které můžete prohlížet ve svém telefonu nebo na webových stránkách Photosynth.net. Jakmile panorama uploadujete na webové stránky photosynth, máte k nim přístup z jakéhokoli počítače a z telefonu je můžete dokonce i vymazat a poté prohlížet přímo v aplikaci z webových stránek. Sdílet je samozřejmě můžete na sociálních sítích se svými přáteli.



Máte nějaké panorama ? Podělte se o něj s ostatními na našem Facebooku a inspirujte ostatní !




1 komentář:

  1. Dobrý den, zajímalo by mě, zda pro Android existuje aplikace, která umí fotit jak v ose X, tak i Y. Photosynth toto umí, není ale pro android. Jinou aplikaci jsem nenašel. Pokud bude placená, nevadí. Díky za info!

    OdpovědětVymazat