čtvrtek 21. listopadu 2013

Přinášíme 10. tipů jak mít lepší profilovku!


Profilovou fotku člověk potřebuje čím dál tím víc, ať už si ji chceš dát na mail, facebook nebo třeba na seznamku...


Profilová fotografie je něco co u Vás vypovídá jací jste, srandista, fiflena, pohodář nebo blázen? Vybrat dobou fotografii není vůbec jednoduché. Určitě už se Vám stalo, že jste nahráli nějakou profilovku s tím, že to bude paráda jak Vás budou chválit a místo toho se nikdo neozval. Tak teď Vám poradíme jak na to.


1. Musíte být k poznání
Tak tohle je základem všeho. Vůbec nemá smysl dávat si jako profilovou fotku něco, kde jste někde v dálce a před vámi ještě stojí auto a za vámi je celý dům. Jednoduše v tom malém políčku co Vám třeba Facebook dává k dispozici, musí být jasně patrné, že jste to Vy.

2. Natočte se
 Nezapomeňte, že nikdo nemá symetrickou tvář, proto si vyberte stranu tváře kterou máte lepší a na tu se zaměřte jak světlem, tak natočením hlavy k fotoaparátu.


3. Dávejte si pozor na pozadí fotografie
Kdo by ještě nikdy neviděl vtipné fotografie které někdo zveřejnil na internetu aniž by udělal kontrolu pozadí fotografie? Takže nezapomeňte se podívat co je na fotce za Vámi.
Další důležitou částí je, že pozadí by mělo být jednoduché, Dávejte si pozor aby Vám z hlavy třeba netrčel nějaký sloup atp... Dobrou variantou může být vyfotit se třeba u kamenné zídky, případně někde v parku, kde už stromy za vámi budou hezky rozmazané.


4. Co ukázat a co ne?
Ukázat parádní výstřih je sice pro kluka na podívání fajn, určitě na takové fotce budete mít pár skvělých komentářů jako je "Ty máš ale krásnýý......oči" ale opravdu o tohle stojíte? není lepší přece jen ukázat opravdu jen ty skutečný oči? Takový fotky s výstřihem do galerie proč ne, ale na profilovku se to moc nehodí.


5. Úhel pohledu
Nejkvalitnější fotografie z pohledu perspektivy jsou vždy když je fotoaparát v úrovni očí. Takto Vám na fotografii vznikne nejmenší zkreslení. Fotografie z nadhledu Vám hezky zvýrazní oči a zmenší nos. Fotografie z podhledu krásně ukážou nosní dírky, zmenší a zastíní oči. Pokud budete mít při fotografii z podhledu na snímku i část těla, počítejte s tím, že hlava bude oproti tělu působit směšně malá.


6. Světlo
Jestli se fotíte doma, zkuste si pohrát třeba se stolní lampou a různě se nasvětlovat :) jen dbejte na to aby jste neměli třeba při nasvětlení tváře ze strany druhou polovinu tváře v naprosté tmě. Světlem z podhledu získáte tajemnou atmosféru na snímku, naopak světlo mírně nad Vámi budete mít stejně jako v atelieru.



7. Řekněte "SÝR"
Smát se nebo nesmát? Podle jistých studií bylo údajně prokázáno, že holky se smát rozhodně mají, tvářit se laškovně nebo svůdně. U mužů prý máme na úsměv jasně zapomenout!


8. Zapomeňte na zrcadlo
Možná se Vám to zdá hezké, protože to mají všechny kamarádky, ale opravdu na tom není nic hezkého. Takové fotografie nejsou výsadou jen pro holky, ale taky pro správné metrosexuály. Takže na takové fotografie raději zapomeňme.


9. Originalita
Proč neudělat svoji profilovku zajímavou a originální? Co třeba si k focení půjčit třeba brýle od babičky? při správném úhlu Vám takové brýle můžou pořádně zvětšit oči a nejen že to všechny pobaví, ale také to o Vás vypoví, že jste člověk zábavný a vtipný.


10. Poraďte se co zveřejnit
Nedávejte na internet hned to co se Vám líbí, zeptejte se někoho na jeho názor, kamarád/kamarádka. Nebojte se říct, že tahle fotografie se ale nelíbí vám. Snazší to budete mít, když prvně vyberete co se vám líbí a z tohoto malého výběru dáte vybrat ostatním.



Závěrem jedno video od Samsungu, jak taková profilovka může vypadat i když máte nějaké vady.