čtvrtek 21. listopadu 2013

PS Express, Snapseed a Photo Editor - Nejlepší foto-aplikace pro iPhone ! (část 2ze3)


Jaká je nejlepší aplikace na úpravu fotografií pro zařízení s operačním systémem iOS ? Podíváme se na zoubek aplikacím PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary.



V souvislosti s testováním fotoaplikace Creative Studio, pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone, jsme se rozhodli zaměřit se i na fotoaplikace pro další operační systémy. V dnešním článku se budeme zabývat fotoaplikacemi pro operační systém iOS od společnosti Apple.
Otestovat jsme se rozhodli hned 3 fotoaplikace, hlavně z důvodu, že aplikací pro iOS je opravdu tolik, že testování pouze jedné aplikace by nebylo moc objektivní. Podíváme se na fotoaplikace PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary. Nutno dodat, že všechny tyto aplikace byli na Appstore ke stažení zdarma, takže nikdo nemusí přemýšlet nad tím, jestli to nebudou vyhozené peníze. Doporučuji všechny tyto aplikace vyzkoušet.

V dnešní druhé části se podíváme na aplikaci Snapseed. Tato aplikace je dostupná pro iOS i pro Android.

Snapseed

Aplikace od společnosti Google, která se snaží nabídnout uživateli naprosté maximum, co se úprav fotografií týče. Snapseed dostala ocenění jako Mobilní fotografická aplikace 2012 a Nejlepší aplikace pro iPad 2011. Podíváme se na její základní funkce.

Začínáme upravovat

Aplikace Snapseed Vás hned po naběhnutí láká vyzkoušet si různé filtry na testovacím obrázku. Nicméně upravovat můžete i obrázek vlastní a to buď vybraný z galerie, nebo můžete nějaký ihned pořídit.





Funkce

Jako první z nabídek máte možnost automatické korektury obrázku. I když, jak z názvu vyplývá, je tato funkce automatická, máte možnost podle svého upravit barvy a kontrast.
Jako další nabídku máte "Selectiv Adjust" což je velice zajímavé řešení nastavování jasnosti, konstrastu a vystosti obrázku, kdy si do obrázku vložíte jeden či více bodů, u kterých tyto 3 hodnoty nastavujete. Na obrázku se poté změny nastavení projevují v určitém okruhu kolem Vašeho bodu, který jste si do obrázku vložili. Velikost okruhu můžete libovolně nastavovat a tak Vaše změny jasu, kontrastu a sytosti zasáhnou větší či měnší oblast snímku.

Exkluzivní nastavení

V třetí nabídce pod názvem "Tune Image" máte k dispozici změny klasických nastavení jako jsou jas, kontrast, sytost, atd. V dalších nabídkách nalezneme úpravy sklonu fotografice, ožíznutí, úpravu detailů jako jsou ostrost či obrysy.
V dalších nabídkách máme k dispozici nastavení v podobně filtrů. Nejsou to klasické filtry, které jsme mohli vidět například u PS Express nebo u Instagramu. V této aplikaci se každý z těchto filtrů zaměřuje na něco jiného a každý z nic je plně přizpůsobitelný. Máme tak k dispozici například filtr Drama, který přidává obrázku na dynamičnosti, či filtr Centr Focus, který nám pomáhá zaostřit obrázek jak potřebujeme.
Jelikož má Snapseed filtrů opravu plno, vyberu jen pár z nich pro představu. Například výše zmíněný "Centr Focus", který pracuje podobně jako "Selectiv Adjust", kde si zvolíte v obrázku nějaký bod a kolem tohoto bodu nastavujete míru rozostření či větší nebo menší jasnost, která může vycházet z Vašeho zvoleného bodu a nebo do Vašeho bodu bude směřovat od okrajů Vašeho obrázku.
Také například filtr "Vintage" je velice zajímavý. U něj si můžete vybrat jeden z devíti přdnastavených barevných stylů a jednu ze čtyř textur, které můžete libovolně kombinovat a poté vlastnoručně upravovat různé hodnoty, jako npaříklad jas, sílu vybrané textury nebo stylu, sytost, atd.
Díky této aplikaci a všem filtrům můžete své fotografie rozzářit, či jim nastavit vzhled starobylé fotografie. Po ukončení úprav můžete opět fotky ukládat či sdílet na nejrůznějších socitálních sítích.

Pro pokročilé

Aplikace působí na první pohled trochu nepřehledně a z obřích možností nastavení by se mohlo kde komu udělat nevolno. Nicméně v začátcích Vám bude radit dobře udělaný průvodce a tak se dá na aplikaci rychle zvyknout a osvojit si všechny možnosti které nabízí. Díky velkému rozsahu všech nastavení je tato aplikace určena spíše pokročilejším uživatelům v oblasti úprav mobilních technologií, kteří už mají nějakou představu, které konkrétní neduhy na svém snímku upraví. U začátečníků by mohlo hrozit, že by v zápalu upravování změnili naprosto veškeré nastavení které aplikace nabízí a z toho by určitě nic pěkného nevzniklo.


Žádné komentáře:

Okomentovat