sobota 23. listopadu 2013

PS Express, Snapseed a Photo Editor - Nejlepší foto-aplikace pro iPhone ! (část 3ze3)


Jaká je nejlepší aplikace na úpravu fotografií pro zařízení s operačním systémem iOS ? Podíváme se na zoubek aplikacím PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary.




V souvislosti s testováním fotoaplikace Creative Studio, pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone, jsme se rozhodli zaměřit se i na fotoaplikace pro další operační systémy. V dnešním článku se budeme zabývat fotoaplikacemi pro operační systém iOS od společnosti Apple.
Otestovat jsme se rozhodli hned 3 fotoaplikace, hlavně z důvodu, že aplikací pro iOS je opravdu tolik, že testování pouze jedné aplikace by nebylo moc objektivní. Podíváme se na fotoaplikace PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary. Nutno dodat, že všechny tyto aplikace byli na Appstore ke stažení zdarma, takže nikdo nemusí přemýšlet nad tím, jestli to nebudou vyhozené peníze. Doporučuji všechny tyto aplikace vyzkoušet.

V dnešní třetí a poslední části se podíváme na aplikaci Photo Editor - by Aviary. Tato aplikace je dostupná pro iOS, Android i Windows Phone.

Photo Editor - by Aviary

Aviary je aplikace jejíž hlavní devizou je jednoduchost a dostupnost. Proto ji můžeme najít ve "storech" pro všechny tři největší operační systémy. Aplikace je kompletně v češtině, takže si uživatel neznalý anglického jazyka všechny funkce rychle osvojí.

Začínáme upravovat

Už klasicky Vás aplikace po spuštění vyzve, abyste si vybrali obrázek, který budete chtít upravovat, buď z fotoalba a nebo můžete opět nějaký rovnou pořídit. Aplikace v prvních částech výberu fotografie obsahuje i reklamu, ale taková bývá cena za aplikaci zdarma.




Funkce

Jako první v "úpravové" části aplikace najdeme nabídku s názvem Vylepšit. V této nabídce najdeme úpravy jasu, barev a Hi-Def. V další nabídce už na nás opět čeká záplava filtrů, ze kterých Vám půjde hlava kolem.
Dále nacházíme nabídky klasických úprav jako jsou rámečky, samolepky, atd.
Nabídka Focus je chytře a jednoduše udělaná, podobnou můžeme najít v aplikaci Creative Studio. Umožňuje nám zaostření obrázku a to buď kruhové a nebo obdélníkové. Rozsah můžete libovolně měnit.
Další nabídky nám dovolují změnit orientaci snímku, ostrost, atd.
Funkce Adjust v sobě skrývá hned několik různých nastavení a to jasu, teploty, kontrastu a saturace.
Velice zajímavá je však funkce Splash, která nám umožňuje vytvářet velice moderní a atraktivní fotografie tím, že fotografii nejdříve odbarvíte a poté si vyberete nějaký předmět na snímku který zůstane barevný. Můžete si vybrat co budete chtít, ale bude to chtít hodně trpělivosti, protože funkce Splash je sice velice zajímavá, ovšem není už moc propracovaná jako například u Creative Studia které tuto funkci nabízí také. Když si však na toto provedení zvyknete, určitě dokážete vytvářet dech beroucí fotografie.
Dále můžete do obrázku kreslit, přidávat text či redukovat červené oči. Poslední dvě nabídky Vybělit a Zašpinit, Vám také dokáží udělat velice zajímavou fotografii.

Pro koho vlastně je ?

Aplikace Photo Editor by Aviary je jednoduchá na ovládání a upravit obrázek s ním dokáže snad každý, obzvláště díky češtině, kterou aplikace disponuje. Přitom neobsahuje zbytečně mnoho věcí a nastavení, takže výsledné obrázky nebudou "přeplácané". Tato aplikace se nachází přesně uprostřed mezi aplikacemi PS Express a Snapseed. Její ovládání je intuitivní, takže ji může použít i naprostý začátečník, ale má i dost zajímavých funkcí a nastavení, které můžou pokročilí uživatelé vyhledávat. V PS Express není tolik nastavení a Snapseed není jednoduché ovládat. Proto je tato fotoaplikace zlatým středem.




Žádné komentáře:

Okomentovat