středa 27. listopadu 2013

Tipy na focení v mrazivých dnech - Nebuďte zmrzlí !



Na většině míst České Republiky, už se celodenní teploty nedostanou nad bod mrazu. Sněhu je tu zatím málo a tak je toto období ideální na pořízení zajímavých fotografií.




Ve večerním článku, Vám přineseme nějakou tu foto inspiraci. V tomto článku se podíváme na pár tipů, jak přežít focení v mrazivém počasí bez úhony.

Jak se připravit, aby focení v mrazu nebylo za trest, ale za odměnu ? Nepodceňujte oblečení !

I když jsou venku teploty jen mírně pod bodem mrazu, stačí když fouká jen mírný vítr, je to vetšinou k nevydržení. Proto si vezměte nějakou tu vrstvu oblečení na víc, protože to Vám nikdy neuškodí !

Rukavice ano, či ne ?

Když máte používat ruce v mrazivém počasí, musíte si je udržovat v teple, jinak nebudete schopni ani zapnout na Vašem mobilním telefonu aplikaci fotoaparátu. Ti co mají na svém telefonu mechanické tlačítko spouště fotoaparátu, si mohou dovolit vzít i ty nejtlustší lyžařské rukavice, které doma najdou. Ti ostatní už takové štěstí mít nebudou. K dostání jsou však i speciální rukavice, se kterými můžete ovládat kapacitní displeje Vašich telefonů bez problémů. Některé mobilní telefony jsou například vybaveny funkcí Sensitive Touch, díky které je lze ovládat i v běžných rukavicích. Ať už patříte do jakékoli skupiny, rukavice doporučuji brát vždycky. Minimálně jednu ruku můžete mít v teple pořád :-).

Termoska se vždycky hodí !

Když plánujete delší focení v mrazu, tak nejlíp uděláte, když si sebou do termosky vezmete nějaký teplý nápoj, například čaj, kávu nebo něco silnějšího. V mrazivých dnech Vás to krásně zahřeje.

Jak se v mrazu postarat o mobilní telefon ?

Mobilní telefony jsou konstruovány i na fungování v nižších teplotách. Nicméně, když teploty spadnou například až k -10°C, už to není to pravé. Řekneme si, na co si dávat pozor i v teplotách okolo bodu mrazu.

Nerozmrazovat telefon !

Jestli jste mobilním telefonem delší dobu fotili v mrazu, tak se nesnažte telefon honem rychle zahřát. Při rychlé změně teploty se v telefonu začne kondenzovat vlhkost a telefon se orosí. Takováto vlhkost může být to poslední co Váš telefon zažije.

Mrtvá baterie

Díky nízkým teplotám se akumulátor Vašeho telefonu vybíjí několikanásobně rychleji, než normálně. Není nic horšího, než když se Vám mobil vybije po deseti fotografiích na začátku výletu. Proto mějte telefon vždy plně nabitý a radši dejte pár stovek za záložní zdroj, který se Vám určitě bude vždycky hodit. Záložní zdroj, či další baterie, je však nutné uchovávat v teple, například v kapse, protože jinak budou v mrazu také ztrácet svou energii.


Pozor na plasty

Jestliže se Váš telefon skládá z plastových částí, tak se radši v mrazu vyvarujte pádům. Při nízkých teplotách plastové součásti křehnou a stávají se mnohem méně odolnými, než za normálních teplot a při pádu by to určitě nedopadlo dobře.

Zpomalujeme

Při nízkých teplotách se mobilní telefony často zpomalují. Proto na ně nespěchejte, jestliže jim něco trvá déle než obvykle. Také citlivost displeje jde rapidně dolů. Postupujte vždy s rozvahou a dávejte na své zařízení pozor. 

Máte své vlastní způsoby jak přežít focení v mrazivých teplotách ? Podělte se o ně s námi na našem Facebooku, Twitteru nebo Google+ !

Žádné komentáře:

Okomentovat