pondělí 25. listopadu 2013

5 Tipů na Vánoce - Příslušenství pro mobilní fotografy !



Nevíte čím na Vánoce překvapit své blízké ? Jestli je baví fotografování mobilním telefonem, máme pro Vás pár nápadů !



1. Objektivy

Objektivy pro mobilní telefony - velice zajímavá věc, se kterou si každý určitě užije spoustu zábavy. K sehnání jsou makro objektivy, tele objektivy, nebo například i rybí oko. Těmto "mobilním" objektivům se budeme věnovat v průběhu tohoto týdne podrobněji. Koupit se dají již od 150,-Kč



2. Stativy

Miny stativ je věc která se "mobilnímu" fotografovi určitě bude hodit. Ať už na focení nočních snímků, nebo pro HRD či Time-lapse. Stativ pro mobilní telefon se dá pořídit už od 50,-Kč. Vždy si však dobře zkontrolujte kompatibilitu se svým mobilním zařízením.



3. Gorillapody

Někdo by mohl namítat, že je to taky pouze stativ pro mobilní telefon. Což je teoreticky pravda. Uvádím ho však odděleně z toho důvodu, že je to tak specifická pomůcka, že stojí za zmínku. Velice užitečná věc, hlavně pro fotografy, kteří fotí často v přírodě. Omotání kolem větve, či postavení na hrbolatý kámen není pro Gorillapod žádný problém. Na internetu lze koupit originální, tak i neoriginální Gorillapody, u kterých začíná cena na 100,-Kč.



4. Vodotěsné obaly

Mít vodotěsný obal pro svůj mobilní telefon se hodí vždy. Použít ho můžete jako ochranu před prachem, deštěm či sněhem. Někoho by mohlo napadnout, že je to dobrý způsob, jak udělat fotografie pod vodou. Ale pozor,vždy si dobře zkontrolujte, jestli je obal opravdu vodotěsný a do jaké hloubky. Některé "vodotěsné" obaly jsou pouze ochrana před deštěm či sněhem a potopení pod vodní hladinu nevydrží. Na internetu se však dají sehnat obaly vodotěsné i do 6 metrů. Vodotěsný obal by měl mít každý, kdo v létě jezdí na dovolenou k moři a bere si telefon sebou na pláž, nebo rád fotí v dešti či sněhu. Vodotěsný obal se dá sehnat již od 100,-Kč.



5. Záložní zdroje

Určitě už každý z Vás zažil, že Vašemu telefonu došla "šťáva" v tu nejméně vhodnou chvíli. Pro takové chvíle pro Vás máme řešení. Záložní zdroj energie pro Váš mobilní telefon, už dlouhou dobu není žádné science fiction. Kapesní zdroj energie, který dokáže nabít Váš telefon do plného stavu baterie, se dá pořídit již od 350,-Kč. Svůj vlastní záložní zdroj vyrábí většina velkých hráčů na poli mobilních komunikací, jako například Samsung, Nokia, Sony a další. K sehnání jsou i záložní zdroje univerzální od jiných výrobců.




Máte další nápady na vánoční dárek pro nadšence mobilního fotografování ? Napište nám je na Facebook , Google+ nebo také na náš nový Twitter a sdílejte je s ostatními fanoušky mobilního fotografování !

Žádné komentáře:

Okomentovat