pondělí 13. ledna 2014

Fotopisy #2 Řecko část 2/2




A je tady druhá část našeho nového seriálu Fotopisy. Rádi sledujete fotky z blízkých či vzdálených krajin ? Radi cestujete ? Fotíte při svých cestách mobilním telefonem ? Tak to je tento seriál právě pro Vás !



Fotopisy Řecko


"the 4th pic is just a neighboorhood in spetses island"
Toto je pouze sousedství na ostrově Spetses




"the 5th & 6th are 2 photos from Elafonissos island ( means island of Deers) a tiny island on the first leg of pelloponisos peniscula , its one of the southern points of the continental europe"
Tyto dvě fotografie jsou z ostrova Elafonissos, což znamená ostrov jelenů. Je to malý ostrov v první části poloostrovu Peloponés, je to jeden z nejjižnějších bodů kontinentální Evropy.


"No 7 acropolis of athens of cource, the main building is the temple of AThena (Αθηνά) or Minerva in latin the godness of wishdom (ΣΟΦΙΑ-SOFIA) , it was constructed 2500 years ago to celebrate the victory of Greeks against the persian empire, and since then its the symbol of greek civilaization & city of athens"
Acropolis v Athénách, hlavní budovou je chrám Athena neboli Minerva v latině bohyně moudrosti. Byl postaven před 2500 lety na oslavu vítězství Řecka nad Perskou říší a od té doby je to symbol řecké civilizace a města Athény.




"no8: i took this photo in the island of corfu, it was an old lady with her cat, but unfortunately when the granny saw me taking photos redraw, and therefore you can see only the cat hahahaha"
Tuto fotku jsem pořídil na ostrově Korfu, byla to stará paní s její kočkou, bohužel když mě babička spatřila jak ji fotím, zmizela a tak můžete vidět pouze její kočku.


"no 9 : whe mindmills of mykonos, one of the most famous islands of aegean sea, 100 years ago farmers carried with donkeys their wheat there to make it flour"
Větrné mlýny na ostrově Mykonos, jeden z nejznámějších ostrovů v Egejském moři. Před sto lety farmáři jsem za pomoci oslů dováželi pšenici, aby z ní udělali mouku.

"no 10 . a killed viper (ohia-οχιά in greek) on an olive tree brunch. in the Messinia region of Peloponnisos. the snake was poisonous and around 1,70m long!!1"
Mrtvá zmije na olivovníku v regionu Messinja v Peloponnisos. Had byl jedovatý a okolo 1,7m dlouhý


Za fotografie a krátké příběhy bych chtěl poděkovat svému dobrému kamarádovi Christos Birbilis, který v Řecku žije a podělil se s námi o jeho fotky z různých koutů řecké krajiny.




Fotíte na dovolené mobilním telefonem ? Procestovali jste zajímavé kouty světa ? Podělte se s námi o své fotografie a zážitky a příští Fotopisy mohou být Vaše !


 Facebook stránka našeho webu.Google Plus stránka našeho webu. Twitter stránka našeho webu.

Žádné komentáře:

Okomentovat