neděle 5. ledna 2014

Fotopisy #1 Řecko část 1/2




A je tady první část našeho nového seriálu Fotopisy. Rádi sledujete fotky z blízkých či vzdálených krajin ? Radi cestujete ? Fotíte při svých cestách mobilním telefonem ? Tak to je tento seriál právě pro Vás !



Fotopisy Řecko


Hned první díl našich fotopisů bude rozdělen na dvě části. Krásných a zajímavých fotografií z řecké krajiny jsme měli totiž opravdu spoustu. U každé fotografie najdete krátký popis focené scenérie.





"and thats ''porto katsiki'' beach . in Leukada island it means the harbor of the goat, cause its so steep cliff than only goats could go down to the beach, today is the No 1 beachof the country and one of the most famous in the mediteranian"

Toto je pláž "porto katsiki" na ostrově Leukada a znamená to přístav koz, protože skalní stěna je tak strmá, že jen kozy se dokázali dostat dolů na pláž. V dnešní době je to nejlepší pláž v Řecku a jedna z nejslavnějších ve Středozemním moři.




"and thats a typical village in Tinos island. the houses are white in order to reflect the sun in summer. and the roads and the sturcture of houses form a''labirinth'' in order to comfuse the pirates who attacked the islands durring the medieval times"

Tohle je typická vesnička na ostrově Tinos. Domy jsou bílé aby v létě odráželi sluneční paprsky a silnice a struktury domů připomínají labyrint, aby zmátly piráty, kteří útočili na ostrov během středověku.





"and the fortress of ''burtzi'' on sunrise , its a tiny fortress-island on the entrance of Nafplio city in peloponissos the first modrn capital of Greece and one of the most grafical cities"

Toto je pevnost "burtzi" za východu slunce. Je to malá ostrovní pevnost na vstupu do města Nafplio v Peloponissos, první moderní hlavní město Řecka.





"thats again on elafonisos beach playing ''raketes'' with friends"

Tato fotka je pořízena na pláži Elafonisos, jak autor fotografií hraje "raketes" s přáteli.



"those are some very rare lillies that grow up in the sand of elafonisos, you can find it only there"

Toto jsou velice vzácné lilie, které rostou pouze v písku na Elafonisos a můžete je najít jen tam.



"the first one is taken from the island of Tinos in the aegean sea from the roof of a church, overlooking the island of Delos on the horizon wich was the holly place of Appollon in ancient religion"

Tato fotografie je z ostrova Tinos v Egejském moři, ze střechy kostela s výhledem na ostrov Delos, který byl svatým místem Apolóna ve starověkém náboženství.




"the second is just a backyard door in the island of Spetses near athens , the plant with the red flowers is called Bucamvillia and you can find it across mediteranian"

Tohle jsou dveře na dvorek na ostrově Spetses poblíž Atén, rostliny s těmito červenými květy se nazývají Bucamvillia a můžete je najít napříč Středozemím.



"the third is the Egremni beach in leukada island in the ionian sea (west Greece) ergemni means ''clif'' and you can understand why they call it like this. its one of the best places i ve ever seen and in the reallity is even better than the photo"
Toto je pláž Egremni na ostrově Leukada v Jónském moři (západní Řecko). Ergemni znamená útes a z fotografie určitě pochopíte proč se nazývá právě tak. Je to jedno z nejlepších míst, které kdy viděl a realita vypadala ještě lépe než toto foto.




Za fotografie a krátké příběhy bych chtěl poděkovat svému dobrému kamarádovi Christos Birbilis, který v Řecku žije a podělil se s námi o jeho fotky z různých koutů řecké krajiny.



Fotíte na dovolené mobilním telefonem ? Procestovali jste zajímavé kouty světa ? Podělte se s námi o své fotografie a zážitky a příští Fotopisy mohou být Vaše !


 Facebook stránka našeho webu.Google Plus stránka našeho webu. Twitter stránka našeho webu.

Žádné komentáře:

Okomentovat