sobota 16. listopadu 2013

Jak na nejlepší fotografie v nejhorším počasí




Léto už je nenávratně pryč a špatné počasí přichází v plné síle. Ovšem i v tomto počasí se vyplatí opustit teplo domova a vydat se na "lov" těch nejzajímavějších fotografií.


Když se člověk podívá z okna a vidí jen šedivou oblohu, všude kolem mlhu a teplotu pohybující se kolem 0°C, tak se mu určitě nebude chtít ven a už vůbec ne proto, aby tam vyfotil nějaké fotky. Opravdu málo koho z nás by to napadlo. Ale mělo by !
Tento druh počasí pro nás skrývá neobjevené krásy, které si přímo říkají o vyfocení. A protože při fotografování mobilním telefonem není zapotřebí žádná příprava a nebo chystání hromady příslušenství, jednoduše vezměte svůj mobilní telefon do kapsy, dobře se oblékněte a vyrazte za dobrodružstvím.

Je po dešti

Ze všech různých druhů špatného počasí, je doba po dešti jednou z nejzajímavějších. Když Vám navíc hned po dešti začne svítit slunce, můžete si být naprosto jisti, že si z Vaší procházky odnesete nepřekonatelné fotografie. Je dobré zaměřit se v těchto případech na malé kapky vody, které zůstávají úplně na všem, nebo například na odrazy oblohy, či jiných předmětů ve větší, netradičně umístěné vodní hladině. Ale fantazii se meze nekladou, takže zkuste vše co Vám přijde pěkné či zajímavé.

První námraza

Když se ráno podívám z okna a vidím jinovatku, okamžitě beru do ruky telefon a vyrážím do akce. Vám doporučuji to samé, protože krásné fotky jemně bílé probouzející se krajiny, nebo nádherně vykrystalizované vlhkosti "obrůstající" květiny nikdy jindy nepořídíte. Také první náznaky ledu na vodní hladině jsou skvělým motivem na krásné fotografie.

Sněhová nadílka

Jestli váháte jestli vzít mobilní telefon a jít ven do zimy udělat pár fotografií zasněžené krajiny, tak neváhejte a hned vyrazte. Zasněžená krajina je totiž hezká jen chvíli, než po ní projdou zástupy lidí nebo sníh začne být špinavý. Proto využijte první příležitosti k vyfocení bílé ničím nerušené krajiny. Se sněhem a noční oblohou se dají pořídit také krásné snímky například zasněžené městské krajiny, kde zasněžené silnice působí dojmem naprostého vylidnění města.

Tma přichází

Se zimou a špatným počasím přichází také brzká tma. Mobilní telefony ve focení za špatných světelných podmínek moc nevynikají. To ovšem neznamená že nemůžeme pořídit krásné fotografie. Stačí když budete mít k dispozici nějakou lepší fotoaplikaci, která umožňuje focení na delší čas a Vaše snímky překvapí úplně každého. Brzká tma přímo vybízí pro focení nočních fotografií, člověk nemusí být vzhůru až do rána a jelikož je v zimním období všude plno světýlek, fotografie to budou uchvacující.

Žádné komentáře:

Okomentovat