úterý 19. listopadu 2013

PS Express, Snapseed a Photo Editor - Nejlepší foto-aplikace pro iPhone ! (část 1ze3)


Jaká je nejlepší aplikace na úpravu fotografií pro zařízení s operačním systémem iOS ? Podíváme se na zoubek aplikacím PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary.



V souvislosti s testováním fotoaplikace Creative Studio, pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone, jsme se rozhodli zaměřit se i na fotoaplikace pro další operační systémy. V dnešním článku se budeme zabývat fotoaplikacemi pro operační systém iOS od společnosti Apple.
Otestovat jsme se rozhodli hned 3 fotoaplikace, hlavně z důvodu, že aplikací pro iOS je opravdu tolik, že testování pouze jedné aplikace by nebylo moc objektivní. Podíváme se na fotoaplikace PS Express, Snapseed a Photo Editor - by Aviary. Nutno dodat, že všechny tyto aplikace byli na Appstore ke stažení zdarma, takže nikdo nemusí přemýšlet nad tím, jestli to nebudou vyhozené peníze. Doporučuji všechny tyto aplikace vyzkoušet.

V dnešní první části se podíváme na aplikaci PS Express. Tato aplikace je dostupná pro iOS a v pozměněné verzi  i pro Android.

PS Express

PS Express od společnosti Adobe, je takový malý a očesaný klasický Photoshop. Naštěstí pro uživatele, je ovládání této aplikace velice přehledné a není pro používání PS Express zapotřebí jakákoliv znalost normálního Photoshopu.

Začínáme upravovat

Po zapnutí Vás aplikace vyzve, abyste vybrali fotku pro úpravu z galerie, nebo můžete fotku rovnou vyfotit. Také můžete stáhnout fotky z Adobe Revel, což je internetová galerie pro uživatele PS Express, kam můžete uploadovat své fotografie.
Po výběru snímku, se můžete pustit do úprav. Hned v první nabídce si můžete vybrat z celé řady různých filtrů, které Vašemu snímku dodají tu správnou atmosféru. K těmto základním filtrům, které obsahují snad naprosto vše co člověka může napadnout, si můžete za poplatek stáhnout další a další filtry. Myslím však, že základní varianta filtrů bude stačit každému.
Přesuneme se do další nabídkdy, kde se vám naskytne možnost ořezat obrázek či jinak otočit.



Funkce

Třetí nabídka konečně nabízí to "správné" upravování. Můžete zde nastavovat jas, ostrost, expozici, kontrast, světlo, stíny, teplotu, barevný odstín či živost Vaší fotografie, Tyto nastavení jsou velice jednoduchá a dokáží s Vaší pomocí dodat Vašemu snímku tu pravou kvalitu. Rozsah všech nastavení je opravdu velký a uživatel by si měl dávat pozor na to, aby snímek stále působil reálně, protože nic se nemá přehánět.
V dalších nabídkách můžeme redukovat červené oči a přidat rámečky.
Po upravení Vašeho snímku ho můžete rovnou sdílet na sociálních sítích, uložit do telefonu a nebo poslat emailem.





Pro začátečníky

Celkově aplikace působí velice přehledně, jednoduše, neobsahuje žádné zbytečnosti, které by mohli méně zkušené uživatele lákat "přeplácat" fotku až na pokraj "koukatelnosti". Jelikož aplikace obsahuje jen základní nastavení je určena opravdu spíše pro začínající mobilní fotografy. Nicméně i tak obsahuje funkce se kterými dosáhnete skvělých výsledků rychle a bez zbytečných složitostí. Ovládání aplikace si osvojíte už během první fotografie.










Žádné komentáře:

Okomentovat