pondělí 2. prosince 2013

Sekvenční fotografie - Vytvořte akční snímky mobilem !



Chcete vytvořit záběry, po kterých zůstanou Vaši přátelé beze slov ? Tak přesně pro Vás je dnešní článek !


Sekvenční fotografie jsou další formou, jak udělat své snímky ještě zajímavější než doposud. Tato technika umožňuje na jednom snímku zachytit více fází pohybu fotografovaného objektu. Nejčastěji se tato technika používá u sportovních aktivit, kdy jsou akční snímky sportovců ještě akčnější. Ale použít tuto techniku můžete naprosto na cokoliv, co Vám přijde zajímavé.

Vhodná scéna

Na vytváření sekvenčních fotografií v mobilním telefonu, Vám stačí pouze vhodná aplikace, není potřeba fotografie skládat v počítači ani nijak dále upravovat. Nejdůležitější je ovšem vybrat si dobrou scénu.
Je totiž potřeba, abyste měli v záběru všechny fáze pohybu. Například při fotografování motokrosu by bylo nejlepší, aby byl na snímku vidět výskok i dopad jezdce.

 Jestli máte ke svému mobilnímu telefonu i rybí oko, doporučuji ho použít. Díky němu jste schopni zachytit větší plochu a akční sekvenční snímky budou vypadat ještě zajímavěji.


Aplikací, které umí sekvenční snímání je plno a to pro všechny operační systémy. Najít tu, která Vám bude nejvíce vyhovovat zabere trochu času, nicméně se vyplatí chvíli hledat tu správnou aplikaci a nezůstat hned u první kterou najdete. Vyzkoušet můžete například tyto - iOS, Windows Phone, Android


Našli jste tu správnou aplikaci a vytvořili jste zajímavé sekvenční fotografie ? Sdílejte je s námi na Facebooku, Twitteru nebo Google+ !





Žádné komentáře:

Okomentovat