středa 4. prosince 2013

Test: Foto aplikace Fantasia Painter Free pro Windows Phone 8

V dnešním článku se podíváme na Foto aplikaci Fantasia Painter Free, zhodnotíme dojmy z aplikace, její funkce a uděláme závěrečné hodnocení.

První dojmy
Složitost, jak se v tom vyznám? Není toho trochu moc? Tak nějak jsem reagoval při prvním zapnutí této aplikace. Základním faktorem aplikace je, že není v Češtině. Naštěstí jsou tlačítka s obrázkem a dostatešně velká pro pochopení funkce z obrázku, tlačítka jsou zcela jasná a pokud budete ze začátku tápat, tak za pár zapnutí, budete vše dělat automaticky.


Práce s aplikací
Pokud se do aplikace opravdu vnoříte a budete chtít z fotografie vytáhnout to naprosto nejlepší, strávíte u aplikace opravdu hodně času, ale ne proto, že by byla pomalá nebo nepřehledná. Tato aplikace naopak nabízí tolik možností a uživatelských nastavení jednotlivých efektů, že nebudete vědět co si vybrat. Celkově je aplikace přehledná, snadno pochopitelná a velice svižná.



Brushes
Pokud si chcete do fotografie dokreslit ručně nějaké efekty, nějaká místa zesvětlit/ztmavit nebo udělat třeba makeup tváře, tak je právě tato funkce pro Vás. Brushes nabízí opravdu široká nastavení nejrůznějších stop pro štětce, případně opravdu bodové úpravy jasu kde si můžete vybrat přesnou část fotografie pro úpravu a nikoliv plošně.


Efekty
Tak v této kategorii se můžete opravdu vyřádit, nejen že obsahuje více než 100 efektů, ale navíc si můžete každý ručně doladit několika snadnými tahy posuvníky. Například když budete chtít vytvořit selektivní barevnost Tak Vám aplikace umožní vybrat naprosto přesně odstín barvy a navíc si můžete posuvníkem nastavit toleranci s jakou se má držet Vámi vybraného odstínu. Podobná nastavení platí pro všechny funkce aplikace.




Retuš
Tato funkce je na aplikaci opět velice zajímavá, k retušování chyby na fotografii již nepotřebujete počítač s Photoshopem, ale můžete si úpravy udělat přímo v mobilu, Vyfotili jste krásnou profilovou fotku? Máte na nose škaredý pupínek? na tváři řasu? Nic není problem, pár tahů a vše je opraveno rovnou v mobilu.


Další funkce
Nebudu zde vyjmenovávat všechny funkce, věřte je jich hodně, ale mezi zajímavé jistě patří (Deformace, Obarvování, Přebarování, Selektivní barevnost, zjemnění, kresba vodovkami, tužka, kresba ve stylu komixu, různá zvětšení, zenšení, zrcadlení a mnohem, mnohem více...)




Photoshop v mobilu
Aplikace by se dala v mobilním světe snad nazvat i Photoshopem jaký známe z počítačů. Funkce této aplikace jsou tak obsáhlé a dotažené do konce, že to snad ani není možné. Aplikaci jsem testoval asi 14dnů a i po této době, mne stále spousta funkcí dokáže překvapit. Filtry pracují rychle a spolehlivě, efektů je opravdu spousta.




Závěrem
Takto obsáhlou aplikaci jsem v mobilu ještě nepotkal, navíc její stabilita, přesnost a rychlost jsou naprosto úžasné. Aplikace má v provedení Free k dispozici naprosto všechny funkce, jen se Vám zobrazuje reklama, která se dá za 42Kč vypnout povýšením aplikace na placenou verzi. Při používání aplikace jsem byl opravdu překvapen jejím rozsahem a pokud máte Windows Phone, určitě ji vyzkoušejte.



Jsme i na sítích:
 Facebook stránka našeho webu.Google Plus stránka našeho webu. Twitter stránka našeho webu.


Žádné komentáře:

Okomentovat